Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
haniasolo23 napisał:
Zrob to. Pol roku temu trafilam do szpitala w Oslo zeby potwierdzic ciąże... wedle moich obiczen bylam w 4 tygodniu ciazy..
Oj dziewczyno cos krecisz. Ciazy nie potwierdza sie w szpitalu. W 4 tygodniu ciazy lekarz tez za duzo nie zobaczy.
Jestes pewna, ze sie z lekarzem dobrze nawzajem zrozumieliscie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
wogole historia tej dziewczyny to jakas bajka wlasnie po spaleniu blanta...nigdy jeszcze nie slyszalam takich rzeczy...bezprawnie podana tabletka na poronienie lub usg w 4 m ciazy...moze inna troche historia i nie chaotycznie napisana moze sie zgadzac...wszedzie polakow dyskryminuja...moj boze to co wy tu robicie jak tak zle...no tak kasa i jeszcze raz kasa...czasami kasa tak przyslania oczy ze na forum pisza tak zle w norge a rano oczka otwiera i dalej zapierdala w tym kurewskim rasistowskim kraju....no bo kasa....narzeka,placze a dalej siedzi.....nie dziwie sie poczatkujacym w tym kraju lecz tym co sa tu pare lat i w kolko to samo jak tu zle itp...to na wymioty sie zbiera jak sie czyta...
W PL zle w Norge zle to gdzie jest dobrze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Andre_BG)
Nowicjusz
jestes z Rosji?? czy z Ukrainy?? bo takie bajki to tylko w ZSRR byly )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów

(Barbaros49)
Nowicjusz
Mysle ze lekarz pisząc ze jesteś Polakiem raczej miał na myśli przekazanie informacji ze wogole jesteś utlandem i może będziesz miał problem z komunikacja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
może lekarz był Holendrem?
Określenie Polack stosowane jest jako pejoratywna i pogardliwa nazwa nadawana Polakom.

W amerykańskim angielskim stosuje się "Polack", po niemiecku używa się określenia "Polacke" lub "Pollack", w języku niderlandzkim określenie to brzmi natomiast "Polak".
pl.wikipedia.org/wiki/Polack
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Andre_BG)
Nowicjusz
A ja bym Cie wyleczył wierzbą ! Dwa baty na dupę z wierzbowych gałązek i śmiałbyś uśmiechnięty do roboty zamiast kombinować !!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Remigrant napisał:
SENTEX napisał:Sama jestes zydowa glupia babo ze wsi jak nie rozumiesz problemu wszech obecnego rasizmu w kraju skalniakow zapytaj meza nora moze ci wytlumacz ze norska rasa panow jest gora ty jestes tylko sciera z innego kraju do pomocy i rodzenia norow
Drobne acz bardzo istotne sprostowanie.
Jeżeli nadal uważasz, że ona jest żydówa, to niestety, ale jeżeli już, to rodzi tylko ŻYDÓW.
Poczytaj sobie o przechodzeniu pochodzenia w tej nacji.
tym samym w najgorszym przypadku, będą to Żydowskie norskie trolle.

Ja sie nigdynie ukrywalam z moim pochodzeniem. Sama sie na wstepie przyznalam, bo gra w otwarte karty jest moja namietnoscia.
Jestem spelniona matka zydopolonorkow, ktore nazywam pieszczotliwie Trolciami.
Moj kot wabi sie Troll i tez ma pochodzenie zydowskie.

Huldra
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre_BG napisał:
A ja bym Cie wyleczył wierzbą ! Dwa baty na dupę z wierzbowych gałązek i śmiałbyś uśmiechnięty do roboty zamiast kombinować !!
ogonek???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Co Zerka
(hakuna)
Wiking
Ło jezu..Na wymioty to się zbiera jaki obraz naszego spolecznstwa wylania się z tutejszej dyskusji..,ileż to jadu niepotrzebnego w tych komentarzach.Prostując: ja mam problem z zachowaniem lekarzy wobec mnie , nie mam problemu z Norwegia jako taką. Po kiego wuja generalizujesz?Inaczej nie umiesz,intelekt za mało operatywny? Oceniasz i zakladasz mylnie jakobym ja za chlebem przyjechala a racze narzekać. W Polsce mieszkam bo mi tam dobrze, tu pomieszkuje bo to piękny kraj,mam tu partnera i sie jeszcze nie nauczylam wystepować w dwóch miejscach w tym samym czasie .Czy jestes w stanie wogóle rozwazyc taką ewentualność ze tutaj-w tej niewątpliwie idyllicznej rzeczywistosci też mozliwa jest dyskryminacja,dokladnie taka sama jaką Ty uprawiasz odmawiając ludziom głosu krytyki. Skąd takie przekonanie że skoro tutaj zarobki większe to można dawać sobie w kasze dmuchac? Ustawiasz sie pozycji prowincjonalnej chłopki komentując z góry innych w tym duchu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Spennande napisał:
Witam,
dostalem skierowanie na przeswietlenie kregoslupa w odcinku ledzwiowym od norweskiego lekarza, w ktorym widnieje informacja ze jestem polakiem.
Uwazam ze nie ma to najmniejszego znaczenia klinicznego, to skad pochodze i taka informacja nie powinna znajdowac sie na skierowaniu.
Po odebraniu opisu zdjecia nagle okazalo sie ze cudownie wyzdrowialem, co nie ma sie absolutnie do tego co widziałem na polskich zdjeciach.
Zastanawiam sie zeby zglosic to sprawe do odpowiedniej instytucji, ktora moglaby ukarac lekarza za taki wpis.
Pozdrawiam

Dla mnie notka o narodowości nie jest objawem rasizmu.
Myślę że Ty się nad tym nie zastanawiasz tylko już podałeś decyzję.
Zapytales lekarza jaki był powód tego wpisu? Jeśli nie dlaczego? Jeśli tak co odpowiedział?
Skąd przypuszczenie że przez te notkę jak to piszesz cudownie ozdrowiales?
Pokazałeś zdjęcia robione w Pl z przetlumaczonym do nich opisem? Konsultowales w/w zdjęcia (tutejsze i tamtejsze) próbując wyjaśnić powód rozbieżności ktore z opisu Twojej sytuacji wygląda są znaczne?
Jeśli to robiłeś po I interesuje Cię to żeby sie wyleczyć. Jeśli nie, interesuje Cię naskarzyc na lekarza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok